Ture i Danmark

Når du syntes at børnende trænger til en gåtur - eller hvis du syntes I bare trænger til at komme ud at se noget nyt - så har vi her nogle forslag. 

På Danmarks kortet herunder kan du finde alle planetstier rundt i Danmark. Alle observatorier er tegnet ind, og de fleste steder er der et link.

Hvis du er på ferie, så kig på verdenskortet længere nede.

Astronomimål i verden

Når du alligevel skal på ferie, og hele familien skal ud at opleve noget - hvorfor så ikke tage på tur og kigge stjerner. :-)

På kortet herunder er mange observatorier i verden tegnet ind, og alle kendte meteor-kratere er markeret. I Europa er det alene over 60.

Mange populære rejsemål i Sydeuropa har også et observatorie i nærheden. Du vidste måske ikke at observatoriet på Mallorca (Costix), både har en videnskabelig afdeling der leder efter meteorer, og et planetarie, med egen "stjerne himmel"?
Så hvad enten du tager til La Palma, Tenerife, Malaga, Mallorca, Malta, Sicilien, Grækenland (Athen), Kreta, eller Antalaya, så gør dig selv en tjeneste og tjek om der er mulighed for at komme ind og se noget "rigtig astronomi" en aften hvor I alligevel ikke længere kan ligge ved stranden. 

Hvis du skal til USA så benyt muligheden for at se om du på din rute kommer forbi et eller flere af de kratere og mange observatorier der er.

Alle steder er fundet på Wikipedia, og linkene går ofte forbi Wikipedia.
Syntes du alligevel vi mangler et sted, så tryk her, og fortæl os hvilket turmål vi burde have med.